Web-log wordt weblog

Er staat een grote digitale verhuizing in het Nederlandse hoekje van het wereldwijde web op de rol, om precies te zijn op dinsdag 23 augustus. Dan verhuizen de web-streepje-log blogs naar weblog.nl en gaan ze over van Typepad naar Wordpress als beheertool. Directe aanleiding is het einde aan het contract per 12 juni 2011 dat Web-log.nl (onderdeel van Sanoma Media) met Typepad had. De wijziging van de domeinnaam van met naar zonder streepje moet de vindbaarheid van de blogs verbeteren, omdat internetters vaak het streepje tussen web en log vergeten. Het platform is wel gewend aan grote migratie-operaties: op 1 juni van dit jaar werden alle VKblogs binnengehaald.Via migratie-updates (natuurlijk als web-log) worden bezoekers tot in detail op de hoogte gehouden van het proces.

Reacties

 1. Als IT-consultant en ervaren projectleider kan ik maar één ding zeggen:

  Het zijn sukkels bij web-log.nl.

  Ze communiceren enorm slecht en hebben zichzelf en hun technisch kunnen enorm overschat!!

  Ergens in hun flarden van communicatie (twitteren in plaats van op een website??) zeggen ze dat het ruim 389000 weblogs zijn en dus veel werk?

  Ja, dat klopt en dat had dan ook de reden moeten zijn om een dergelijke conversie NOOIT in één klap te doen, maar in stappen.

  In stappen kies je voor Evolutie en kun je leren van de problemen die je tegenkomt. Bij Revolutie kies je voor een enorme klap en die krijg je dan ook.

  De berg problemen die je bij een revolutie in plaats van evolutie voor je kiezen krijgt is immers niet te overzien, daardoor liggen ze nu dus al ruim een week plat.

  Ze hebben sinds oktober vorig jaar de tijd gehad om deze conversie te doen. Hadden ze dit stap voor stap gedaan hadden ze veel meer controle gehad en wellicht een flink aantal ontevreden gebruikers/klanten.
  Nu is iedereen onherstelbaar ontevreden!

  Ze bakken er helemaal niets van en hebben al het vertrouwen voor altijd verloren!! Hoe ze zich nu ook nog in bochten wringen, het komt niet meer goed.

  Als ze ooit nog in de lucht komen, is het eerste wat gebruikers gaan doen is exporteren en naar een andere weblog-provider gaan. Misschien zelfs wel een betaalde?

  Het was wel een “gratis” dienst, maar wel één die door de vele bezoekers reklame-ruimte genereerde die voor goed geld verkocht kon worden.

  Dus ja, gratis voor de gebruikers maar een inkomen voor de medewerkers en dat bedrijf hebben ze nu dus behoorlijk gesloopt!

  Oh ja: Als klap op de vuurpijl worden de gebruikers ook nog bedankt??

  "Toch willen we jullie nogmaals bedanken voor het geduld en de flexibiliteit. "

  Dit, terwijl ze als web-log.nl onbereikbaar zijn en je als 'gebruiker' geen kant op kan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @CastellCoruñas Ik snap je frustratie.
  Meer over de operatie in een interessant artikel op Webwereld:
  http://webwereld.nl/nieuws/107749/389-957-weblogs-sanoma-dagenlang-offline.html
  Er lijkt inmiddels schot in de zaak te zitten. Naar verwachting komen de webstreepjelog-blogs rond middernacht weer online.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nieuwsbericht van NU.nl op 5/9 over de stand van zaken rond de migratie:

  http://www.nu.nl/internet/2607264/web-lognl-al-twee-weken-offline.html

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides