Social media automatiseren?

Zodra ik deze tekst publiceer, verschijnt na korte tijd automatisch een tweet met een link om mijn volgers te attenderen op deze posting. Voorheen regelde ik dat via Twitterfeed, met dit bericht probeer ik de socialize-functie van Feedburner uit. Dit is een van de vele mogelijkheden om (social) media automatisch aan elkaar te knopen.

Zo kun je je tweets automatisch op Facebook en LinkedIn laten verschijnen. Ook is het mogelijk om nieuwsselecties op gezette tijden automatisch te laten verschijnen in je Twitter-timeline, bijvoorbeeld via datzelfde Twitterfeed. De beschikbaarheid van een rss-feed (herkenbaar aan het oranje icoon) is voldoende.

Overkill

Een waarschuwing is op zijn plaats. Bedenk wat zo'n overkill (met name dubbelingen) doet: het kan irritatie opwekken met als resultaat dat je berichten niet meer gelezen worden. Dat is nu juist niet de bedoeling. Bovendien wil je je misschien per sociaal medium anders uiten. Moeten al die vrolijke #plop tweets bijvoorbeeld in de LinkedIn-updates van je zakelijke contacten belanden? Je kunt er ook voor kiezen om #in of #li te gebruiken. Alleen tweets met deze hashtags komen op LinkedIn terecht.

Meer over de mogelijkheden  van combinaties van Twitter en LinkedIn zie: http://learn.linkedin.com/twitter.

Hou het 'menselijk'

Geautomatiseerde Twitter-berichten zijn ook gevaarlijk. Zijn al die berichten wel even relevant voor je volgers? Hoe groot is de kans dat ze je aanhoudende berichtenstroom als irritant gaan ervaren? De praktijk wijst uit dat mensen persoonlijk geschreven tweets en 'menselijk' gevoede twitteraccounts het meest waarderen.

Blokkeren?

Wil je niet langer tweets zien op Facebook? Blokkeer dan Twitter als toepassing. Lees hoe dat moet op http://www.facebook.com/help/?faq=16976&hloc=nl_NL. (Je kunt ook toepassingen als Tweetdeck of Hootsuite blokkeren, maar dan kun je zelf deze programma's ook niet meer voor Facebook gebruiken.) Het blokkeren van toepassingen is natuurlijk ook ideaal om fortune cookies, best looking contest en Farmville-meldingen uit je timeline te weren.

Tools

Automatisch tweets publiceren op basis van een feed doe je onder meer via:

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor