Het nieuwe pinnen

Pinnen gaat meer op chippen lijken. Voortaan gaat de kaart niet meer door de sleuf, maar moet de chip gelezen worden. De vier stappen zijn voortaan: (1) Pas boven insteken (of onder) en laten ziten tijdens betaling (2) Bedrag akkoord? Druk op OK (3) Toets uw 4-cijferige pincode in en druk op OK (4) U heeft betaald, pas uitnemen. Voor het einde van het jaar moet overal in Nederland het nieuwe pinnen het oude pinnen hebben vervangen.

Reacties

  1. Normaal hou je je pas in je hand, waardoor je hem als vanzelf weer in je beurs terugstopt. Nu zet je dat ding rechtop in de lezer, om vervolgens de pincode met dezelfde hand in te tikken. Dat is de reden dat ik mijn pas van de week eens in een supermarkt met de nieuwe methode vergat, waardoor ik de volgende dag, toen ik in een andere supermarkt wilde gaan pinnen, me akelig rotschok: geen pas in mijn portemonnee. Gelukkig hadden ze hem nog bij de eerste supermarkt, maar wat zit je intussen in de rats!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides