Het wild en de jacht

Het wild- en jachtseizoen is weer begonnen. Die twee dingen hangen vanzelfsprekend samen: als er geschoten wordt, valt er ook iets te eten. Het is elk jaar weer een lastige discussie: is de jacht broodnodig om de natuur te beheersen of is het een bloedige hobby van schietliefhebbers. De behoefte om te jagen voel ik niet, maar ik ben niet zo principieel dat ik geen wild eet. Tenslotte eet ik ook 'gewoon' vlees. Wat is zieliger? Een beest dat vrij heeft rondgelopen in de natuur of een opgefokte, waterige supermarktkip? En dus liet ik me zondag in Ede (wildgebied bij uitstek) de hertensucade en de wildsaucijs goed smaken.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand