Rechtenvrije foto's

Er is een enorme database aan foto's die makkelijk doorzoekbaar is en waarvan het beeld ook nog eens te veranderen en commercieel te gebruiken is. En dat allemaal gratis. Naamsvermelding is veelal voldoende. Flickr, de grootste fotosite ter wereld, laat zijn gebruikers zelf bepalen welke rechten zij aan het (her)gebruik van hun foto's toekennen via een van de zes Creative Commons licenties. Daarbij blijkt een enorme hoeveelheid afbeeldingen voor divers gebruik beschikbaar  te zijn.
Hoe gaat het in zijn werk? Gebruik de advanced search van Flickr, vink onderaan de opties bij het creative commons-logo aan: 'Only search within Creative Commons-licensed content' en 'Find content to use commercially' plus eventueel 'Find content to modify, adapt, or build upon' in combinatie met het gezochte onderwerp. Voorbeeld: een fraaie foto van een roos. Zoveel voor het op te rapen stockfoto's vind je dan.



Zit jij als Flickr-gebruiker er niet op te wachten dat jouw foto's elders opduiken? Ga dan naar 'Set photo license' bij de instellingen om een licentie voor je foto's in te stellen of ze standaard van copyright te voorzien.

Reacties

Populair op deze pagina

Person of the Year

Nieuw bij Google: Local Guides