Posts

Posts uit mei, 2009 tonen

Fietsrouteplanner van Falkplan

Afbeelding
Bij Falkplan dacht ik altijd aan (auto)wegenkaarten, maar Falk.nl is een fietsrouteplanner die gebruikmaakt van de knooppunten die zo langzamerhand heel Nederland bedekken. De website maakt zelf een rondrit van je fietstocht of je bepaalt hem helemaal zelf, van begin tot eind.

Feestje

Afbeelding

Wolframs ingenieuze rekenmachine

Afbeelding
Hoe rekenen opeens erg leuk wordt: Wolfram | Alpha kan alles met cijfers en statistieken. De mogelijkheden zijn eindeloos , de presentatie fantastisch . De oppervlakte van Ameland , het aantal dagen dat je oud bent en dat is fractie van de mogelijkheden van Wolfram, want hij kan ook overweg met scheikunde, kleuren, woorden, voedingswaarden en het weer.

Asieldieren in het zonnetje

Afbeelding
De Dierenbescherming heeft maandag de jaarlijkse campagne rond asieldieren weer geactiveerd. 'Hart van Nederland'-presentatrice Milika Peterzon heeft zich aan de actie verbonden. 'Ik zoek baas' moet toekomstige bazen helpen bij het uitvinden welk huisdier bij ze past. Het aantal asieldieren is dit jaar flink toegenomen ten opzichte van vorige jaren.

Cambuur play-offs part III

Afbeelding
Na een thriller van een bekerfinale waarin SC Heerenveen de hoofdrol speelde, is het nu de beurt aan Cambuur om zich zelf te laten zien in de play-offs van de Jupiler League en mogelijk promotie naar de eredivsie te realiseren. Deel I: Jammerlijk verlies in Zwolle, deel II: Winst na rit in emotionele achtbaan , deel III:... We zullen het vanavond weten .

Vacatures zoeken

Afbeelding
Hoeveel mensen zullen het lange vrije hemelvaartsweekend gebruiken om via internet op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Zoekmijnbaan.nl is een nieuwe vacature-zoekmachine die zijn resultaten haalt uit het aanbod van meerdere grotere vacaturesites. De site heeft een koppeling met Hyves en LinkedIn. Bij elke vacature staat een link die een overzicht geeft van de Hyves- en LinkedIn-gebruikers die in dat bedrijf werkzaam zijn.

Hulbee nieuwe zoekmachine

Afbeelding
Op gezette tijden gaat het op deze pagina over de lancering van een nieuwe zoekmachine. Zo passeerden Teoma, Qweery, Cuil en heel veel anderen hier de revue. Ze noemen heeft geen zin, want ze bestaan niet meer en de webadressen staan geparkeerd. Toch is er weer een nieuwe die probeert een poot aan de grond te krijgen: Hulbee.nl haalt z'n zoekresultaten uit Yahoo en zet er een tag cloud naast .

Skûtsjesilen yn de Wâlden

Afbeelding
Vanaf juli nemen de skûtsjes het weer tegen elkaar op, eerst is er het officiële SKS-kampioenschap en daarna de IFKS, de open kampioenschappen . Voor het zover is, staat er zaterdag 13 juni een historische 'silery' op de agenda: Skûtsjesilen yn 'e Wâlden, op het Burgumer Mar , een nieuwe wedstrijdlocatie voor de platbodems.

Google kleur zoeken

Afbeelding
Eerder schreef ik over een prachtige site waar je Flickr-foto's op kleur(en) kunt doorzoeken . SInds een tijdje heeft Google ook een optie kleur bij het afbeeldingen zoeken, zie bijvoorbeeld zoeken op 'iets' met kleur rood . Vandaag was wat mij betreft vooral groen .

Dak eraf op Wimbledon

Afbeelding
Wimbledon zal nooit meer hetzelfde zijn. Centre court van de All England Lawn Tennis Club heeft een dak gekregen. Ter gelegenheid daarvan is zondag een speciale wedstrijd tussen Agassi/Graf tegen Henman/Cljsters gespeeld. The good old days.

Mobiele reisgids

Afbeelding
Schmap is gespecialiseerd in verrijkte kaarten voor de mobiele telefoon. Ze maken er mobiele reisgidsen van en ze hebben een dienst die schmap.me heet waarmee je kunt aangeven waar je zit. Vandaag kreeg ik een keurig verzoek van Managing Editor Emma WIlliams om mijn Flickr-foto van de Sagrada Familia rechtenvrij beschikbaar te stellen voor hun Barcelona Guide. Ach, waarom niet? Ik ben niet ontevreden over het kiekje.

Must read

Afbeelding
Tijd voor vakantie, want ik moet lezen. Vakliteratuur nog wel. Natuurlijk Jarvis' 'Wat zou Google doen' , maar ook 'Hoe overleef ik mijn inbox?' van Jim Stolze (een erg leuke vent die ik ken via Startpagina.nl), 'Mediamores' van Henk Blanken en 'Homo Zappiens' van Wim Veen dat deze maand moet uitkomen bij Pearson Education.

NU 10 jaar

Afbeelding
Met een offline editie viert nieuwssite NU.nl vandaag zijn 10-jarig bestaan. De gratis tabloid-krant is in een oplage van 300.000 exemplaren verschenen, maar is in mijn stad helaas niet (meer) te verkrjgen. Er is wel een voorproefje op internet te zien. NU.nl startte in 1999 als eerste nieuwssite die 24/7 nieuws online publiceerde.

Zonneradar

Afbeelding
Naast de buienradar is er nu ook een zonneradar die aangeeft hoe het landelijk en op terras niveau met het zonneniveau staat. De site, gelanceerd door weervrouw Helga van Leur, heeft professionele weerstations geplaatst op verschillende terrassen in Nederland. Op dit moment zijn er 55 weerstations en het netwerk zal groeien. Tijdens het bezoek aan de site word je getrakteerd op een zomers liedje van Stevie Ann , speciaal voor Zonneradar.nl geschreven.

Quiz-vraag

Afbeelding
Quiz-vraag: wat is de link tussen het Friese Leonard Cohen-project en de uitvoering van Hallelujah door X-Factor-winnaar Lisa? Tip: het antwoord zit in de eerste live-uitvoering tijdens de finale-uitzending: bekijk op youtube . Maandag het antwoord op deze site. De eerste goede inzender krijgt een fraaie Hallelujah-compilatie.

Molens

Afbeelding
Molens zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap en dan bedoel ik niet die meters hoge witte palen met turbines, maar de echte ouderwetse. Dit weekend zijn ze te bezoeken tijdens de Nationale Molen- en Gemalendagen . Daar is ook een Google Map te vinden met alle molens in Nederland .

Hier

Afbeelding
Waar vind ik parkeerplaatsen in Amsterdam, welke film draait er in de bioscoop om de hoek, en zijn er toevallig vrienden in de buurt? Ilse media heeft hier.nl gelanceerd, een dienst speciaal voor de mobiele telefoon die op basis van je locatie (op basis van gsm of gps) direct op een plattegrond toont wat er in de buurt te doen is.

Tropische regen

Afbeelding
Het bevrijdingsfestival in Leeuwarden had wat mij betreft één echt leuke naam op het affiche: Giovanca . Met het optreden was niets mis, maar steeds harder vallende regen in het hoge Noorden en haar tropische klanken: dat ging niet echt samen.

De 27 uur van Europa

Afbeelding
Op 9 mei is Europadag . Staatssecretaris Buitenlandse Zaken Frans Timmermans maakt een 27 uur lange, non-stop tocht door heel Nederland: de 27 uur van Europa . Om de vele gezichten van Europa te laten zien, brandende kwesties te bespreken en erachter te komen wat Europa voor je betekent. Als de opkomst voor de EU-verkiezingen weer eens tegenvallen, kan het in elk geval niet aan dit sympathieke initiatief met goed ogende website liggen.

Stilte

Afbeelding
Morgen houden we ons weer even stil vanwege Dodenherdenking. Eigenlijk zijn we helemaal niet meer gewend om stil te zijn en tegen stilte te kunnen. De KRO heeft een speciale stilte-site met video's, wandelingen, stilte-radio en stemmige wallpapers.