Posts

Posts uit augustus, 2006 tonen

Okanagan Valley

Afbeelding
Na een verblijf van drie dagen in Osoyoos, het meest zuidelijke puntje van de Okanagan Vallei zijn we vandaag aangekomen in Revelstoke. De vallei staat tegenwoordig bekend om zijn fruit en wijn, maar van oorsprong was de regio het leefgebied van de Indianen. In het Nm'Mip Desert Cultural Centre wordt de geschiedenis tot leven gebracht met nagebouwde nederzettingen, uitleg over gebruiksvoorwerpen en de leefgewoonten. Morgen duiken we de nationale parken in op weg naar Banff en Jasper .

Vancouver

Afbeelding
De eerste kennismaking met downtown Vancouver : wat een gave stad! Groen, ruim, schoon en de fraaie ligging aan de oceaan. Wat winkelen betreft is Robson Street 'the place to be'. De trip naar Canada was niet compleet zonder een bezoek aan Roots waar ik vandaag een heerlijke hooded sweater kocht.

Vancouver Island

Afbeelding
Vanuit onze tijdelijke thuisbasis Nanaimo op Vancouver Island maakten we vandaag een boat trip. De tocht bracht ons langs Newcastle Island, Gabriola Island en Protection Island waar we aanmeerden bij de Dinghy Dock Pub . Op het water hebben we zeehonden gespot. De walvissen lieten zich vandaag niet zien. Op mijn dieren-om-te-zien-verlanglijst staan nog eekhoorns , wild en natuurlijk een beer .

In Canada

Afbeelding
Vanaf nu tot over een week of drie - als het lukt - af en toe een update van onze reis door Canada. Momenteel verblijven we op Vancouver Island waar we vanmiddag een kijkje namen bij zandsculpturen in Parksville, onderdeel van het Beach Festival daar. Na de lange reis en aankomst gisteravond hebben we deze eerste dag niet een al te druk programma. Er staat ons nog genoeg te wachten. (posting in plaatselijke tijd)

Planeten

Afbeelding
Wat is een planeet? Persoonlijk lig ik niet wakker van die vraag, maar astronomen buigen zich erover op een internationaal congres in Praag. Op 24 augustus stemmen ze over een voorstel van Internationale Astronomische Unie waarin de nieuwe omschrijving staat: een planeet moet om de zon draaien en bolvormig zijn. Om een beeld te krijgen van het nieuwe zonnestelsel staan op iau2006.org prachtige illustraties .

Johnny Cash

Afbeelding
De biopic 'Ray' over Ray Charles was geweldig en ook 'Walk The Line' over het leven van Johnny Cash is fantastisch. Prachtig spel van Reese Witherspoon en Joaquin Phoenix, fraai in beeld gebracht en mooie muziek zowel de Johnny Cash-nummers als de score van T-Bone Burnett . Zangeres Shelby Lynne is voor het eerst op het witte doek te zien als de moeder van Cash.

Huishouden

Afbeelding
Een geweldige site over alles rond het huishouden: huishoudplaza.nl . En het mooie is dat alle tips & trucs uit de praktijk komen. Het gaat natuurlijk over de alledaagse praktische problemen waar we allemaal op een dag tegenaan lopen: skottelbraai schoonmaken, roestvlekken verwijderen uit textiel en cavia wassen. Maar ook echt handige tips ;-)

President

Afbeelding
De ultraconservatieve Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad houdt sinds gisteren een eigen weblog bij. In zijn eerste bijdrage blogt Ahmadinejad over zijn eenvoudige afkomst. Ook haalt hij uit naar de Verenigde Staten. Verder lezen op Elsevier.nl .

Democratisch nieuws

Afbeelding
eKudos.nl noemt zich een democratische nieuwssite. Als geregistreerde gebruiker bepaal je zelf welk nieuws belangrijk is. Je kunt zelf artikelen toevoegen en artikelen van anderen waarderen door ‘kudos’ toe te kennen. Daarvoor is wel registratie nodig. Artikelen die voldoende kudos scoren, komen op de voorpagina.

Europa in foto's

Afbeelding
NRC is een Europees fotoblog gestart. De centrale vraag is: 'Wat verbeeldt Europa het best?'. Alle geplaatste afbeeldingen worden geprojecteerd op Google Earth. De fotosite is een onderdeel van het Europa-project 'We the people' .

Beste film

Afbeelding
De verkiezing van de beste film is een initiatief van de Filmkrant, de NPS en NRC Handelsblad. Internetters kunnen vijf titels kiezen uit een lijst van 250 voorgeselecteerde films. Het is ook mogelijk vier films te selecteren en zelf één titel op te geven die niet in de lijst van 250 voorkomt. Jammer dat je aan de vier voorgebakken keuzes vastzit. Ik koos voor Citizen Kane, Vertigo, Lawrence of Arabia, Heavenly Creatures en Spring, Summer, Fall, Winter And... Spring als vrije keuze. Eigenlijk had ik ook Dancer in the Dark, 8 Femmes, Monster en Calamity Jane in mijn lijstje willen hebben. En The Hours. En The Neverending Story. En Nynke. En The Story Of The Weeping Camel. En ... Vijf is gewoon te weinig.

Loituma

Afbeelding
Wat krijg je als je een Fins volksliedje, Japanse striptekenaars en een stukje prei combineert? De Loituma Girl . De flash cartoon is gebaseerd op het Finse kwartet Loituma en hun uitvoering van het liedje 'Ievan Polkka' . En een internethype zou geen internethype zijn als er inmiddels heel veel varianten op de cartoon in omloop zijn.

Toppertje

Afbeelding
Al zou je het willen, dan lukt het je niet om om Toppertje van Guillermo & Tropical Danny heen te kunnen. Het riedeltje ,,Doe mij een toppertje en een breezer ananas . En doe er ook maar een dubbele whiskey bij'' is niet uit je hoofd weg te branden als je hem eenmaal hebt gehoord. Het is de nieuwe 'Heb je even voor mij'. Overigens heeft de Volkskrant een serieus artikel gewijd aan het lied en de mogelijke echte makers.

Reclame

Afbeelding
Dé bewaarplaats van het erfgoed Nederlandse reclame. Zo noemt het ReclameArsenaal zich. De stichting is ontstaan in 2001 uit een fusie van het Reclamemuseum en het Reclamearchief. In het VirtueelMuseum kun je grasduinen in ruim 19.000 reclame-uitingen vanaf circa 1850. Op dit moment is een tijdelijke expositie ingericht over Scheveningen met allerlei fraaie affiches uit vervlogen tijden.

Superman

Afbeelding
Superman is terug! Hij vliegt vanaf vandaag in ons land over het witte doek . Het zal wel even wennen worden, want ik ben van de Lois & Clark -generatie en heb de films met Christopher Reeve nooit gezien. Voor de echte fans is het webmaster-hoekje op de officiële site een aanrader: hij staat stampvol goodies.

Films

Afbeelding
Natuurlijk is Imdb.com dé filmsite, maar ook in eigen land hebben we heel goede pagina's. Vandaag ging ik weer eens te rade op MovieMeter.nl waar je een perfect overzicht van alle uitgebrachte films per jaar kunt vinden. Dat kwam mij weer goed van pas bij het achterstallige onderhoud van m'n online kalender . Andere prima nl-filmsites zijn FilmTotaal.nl en Cinema.nl .

Motor

Afbeelding
Gisteravond heb ik de eerste motorrit van m'n leven gemaakt. Als bijrijder. Even wennen aan de bochten (meebewegen) en het optrekken, maar daarna was het genieten geblazen van het vrije gevoel . Het eerste toertochtje voerde door Het Bildt , een ideaal gebied voor motorritten.