Posts

Posts uit mei, 2000 tonen
De afgelopen dagen ben ik helaas niet aan loggen toegekomen . Oprechte excuses aan de vaste bezoekers van Linda's log.
Omdat ik op zoek was naar een routeplanner kwam ik op deze plek uit. De site moet nog 'officieel' van start gaan, maar het lijkt erop dat het weer een van de vele handige startpagina's gaat worden.
Elke dag een ander gebouw in the picture .
Een nieuwe ontdekking , gisteren voor het eerst gehoord in deze film . Ik geloof dat ik de muziek nog mooier vond dan de beelden die op zichzelf ook al behoorlijk indrukwekkend waren.
Uh oh - volledig gemist : de internationale browserdag.
Een foto van het kind en zijn gelukkige ouders.
Waarschijnlijk een record: de jongste mens op aarde van wie de naam als domein is vastgelegd.
Het heeft het een tijdje geduurd voordat ik het bij deze reclamecampagne behorende internetadres kon onthouden. Het Italiaanse liedje triggerde me. Ik geloof dat het erg hip is om het woord triggeren te gebruiken, maar hip is niet zo'n popi -woord en popi ook al lang niet meer. Cool , heftig , vet ?
Soms wil je wel eens wat anders dan koffie ...
Voordat ik deze eed afleg, moet ik eerst even nadenken...
Ik ben geen onruststoker .
Tijdens de bijeenkomst in het Volkspark na afloop van de Stille Tocht is het volgende gedicht van de hand van Willem Wilmink voorgedragen. Enschede huilt Een buurt, die wel veel zorgen had, maar die ook vol verhalen zat, vol humor en gezelligheid, die buurt zijn we voor eeuwig kwijt. Daar waar het vol van kinderen was, verschillend van geloof en ras, maar in hun spel gelijkgezind- loopt nu geen enkel kind. In de oorlog stond de stad in brand op Pathmos, Zwik en Hoogeland: meer dan een halve eeuw nadien kun je daarvan nog sporen zien. Nu is, in de heerlijke maand mei, bij vogelzang, zo vrij en blij, de stad opnieuw iets aangedaan dat nooit en nooit voorbij zal gaan. Arm Enschede, verberg je in de armen van je koningin en huil, want daar is reden voor en huil dan maar aan één stuk door. Willem Wilmink 17 mei 2000 Bron: Enschede.nl
Onder de naam InterVind heeft Adje (?) een startpagina gemaakt die qua opzet weer eens wat anders oogt dan de bekende blokjes met links. Wie weet vind je er iets van je gading. In elk geval wist een enkeling deze pagina via InterVind te vinden.
Planet heeft het systeem-uitklapdingetje - bekend van de Mac - in de koelkast als pc-toepassing. Het proggie is slechts 149 kb, 'ns uitproberen...
Luister je op dit moment naar For the record op Radio 1 dan kun je alvast bekijken wat Smeets de komende twee uur gaat draaien.
Hoe je door je site-statistieken soms bij de meest onverwachte pagina's kunt uitkomen: Bladwijzers voor Jan Schenk . Wie weet zit er iets voor je bij...
Durk houdt op de site van de Leeuwarder Courant een online examendagboek bij. Erg leuk om te lezen!
Tot nu toe is dit de meest complete pagina die ik over de ramp in Enschede ben tegengekomen.
Zojuist heb ik een nieuwe interne zoekmachine op deze site geplaatst. Hij moet nog een beetje bijgeschaafd worden, maar de resultaten zien er redelijk uit. FreeFind heeft er ook een sitemap bijgeleverd, maar daar word je -denk ik- niet veel wijzer van. Gewoon de knopjes gebruiken lijkt me het handigst. Die spreken voor zich. Toch?
Het is altijd interessant om even te snuffelen op de pagina met de gratis muziek-downloads van Amazon.
Het boekenprijscircus heeft weer een voorstelling gegeven. Sponsor Libris weet niet meer dan een klein stukje tekst op de site te zetten. Waarom geen video of chat-sessie met de winnaar?
V3 (bekend van de come.to -adressen) riep mij op naar deze site te gaan. Tot en met vandaag kan er gestemd worden, maar ik voel er niet toe geroepen.
De eindexamens staan weer voor de deur. Voor mij is het bijna acht jaar geleden dat ik m'n VWO-diploma in ontvangst mocht nemen, maar dit jaar duik ik er weer in om de kandidaten van nu een plezier te doen.
Natuurlijk mag een link naar De Twentsche Courant Tubantia niet ontbreken in het rijtje van de eerder gelogde 'rampsites'.
Nu.nl heeft een uitgebreid ramp-dossier aangelegd.
Een uitgebreid overzicht van ANP-berichten over de ramp .
Een voorproefje van favoriet.nl , het samenwerkingsverband van veronica en idg dat is ontstaan door de perikelen rond startpagina.nl .
Vraag 1: Heb je hoofdpijn? Vraag 2: Ben je misselijk? Als je beide vragen met 'nee' hebt beantwoord, kun je met een gerust hart naar deze groovy site gaan. En: gedraag je!
De Giro staat weer voor de deur, dus dat betekent dat we alvast een opwarm-pool gaan doen.
Meike heeft in haar log opgemerkt dat ik 1 van de weinige loggers ben die De Hunt heeft genoemd. Al met al lijkt het event niet echt tot een hype te zijn uitgegroeid. Best jammer, want de site ziet er prachtig uit en het idee is leuk. De jacht is nog deze hele maand geopend.
Voor het eerst heeft het online-veiling-virus ook bij mij toegeslagen. Geen wonder, want deze veiling is initiatief van het bedrijf waar ik werk.
Alleen al vanwege haar medewerking aan het uiterst vervelende reclamespotje zou onze songfestival-hoop-in-bange-dagen niet mogen winnen. Aan de andere kant heeft ze haar (voor)naam wel weer mee :-) Natuurlijk heeft WOL een speciaal hoekje voor Linda ingericht.
Hier kun je zien hoe ver sommige fans gaan bij de aanbidding van hun ster. Er staat nog net niet op welke kleur ondergoed de ster droeg tijdens welk optreden...
SmallZine heeft alle startpagina.nl-perikelen op een rijtje gezet en er veel links aan toegevoegd.
Zojuist terug gekeerd van een bezoek aan een fantastisch concert . Je kunt vandaag en morgen nog terecht in Utrecht en Amsterdam.
Na een paar log-vrije dagen, pak ik de draad weer op. Ik ben namelijk een paar daagjes weg geweest...
Natuurlijk bij CNN, het ontzettend leuke Clinton-filmpje . Fantastisch hoe die man de draak weet te steken met de media en het presidentschap.
Dit Friese duo speelde bij de Marianne Vaatstra-herdenking. Bij Vitaminic kun je twee fragmenten van liedjes beluisteren, waaronder Wêr bisto.
Als je deze film nog niet hebt gezien, zou ik het maar gauw doen. Een mengeling van echte filmbeelden en video-opnamen, goede acteurs, fraaie muziek en last but not least inhoud.
Op 1 dag 2 nieuwe gratis internetaanbieders erbij: deze en deze . Het feit dat je dit leest, betekent dat ze aan jou niet besteed zijn. Tenzij je er nog een alternatieve inbelverbinding erbij wilt hebben... Het voordeel van het snel aanmelden bij dergelijke providers is de keuze van de inlognaam en de bijbehorende homepageruimte. Ik heb me maar even bij vinden.nl aangemeld en heb daar nu het subdomein http://linda.vinden.nl toegewezen gekregen. Toch weer mooi meegenomen!
De legale mp3's zijn in opmars. Niet alleen onbekende bandjes laten horen wat ze kunnen, ook de Tröckener Kecks bieden een nummer van hun nieuwe cd via Vitaminic aan.
De oscars van het het internet worden op 11 mei bekendgemaakt. Je kunt nog steeds stemmen...
Mijn laatste ontdekking op het vlak van de handige en leuke internetdingetjes . Een soort van interactieve voorgeprogrammeerde mailinglist. Geen eindeloos heen-en-weer-gemail meer om een afspraak tussen meerdere mensen te maken, maar alle reacties verpakt in 1 bericht.
Niks inhoudelijks, gewoon lekker maf .
Op zaterdag 13 mei vindt het eurovisie songfestival plaats in Stockholm. De ncrv houdt op dit moment de inmiddels traditionele eurovisie-nacht tot 06.00 uur vanochtend. Een aardig overzicht van de deelnemende landen, incl. geluid is te vinden bij Arthur .
Wanneer voegt een site rond een tv-programma iets toe? Bijvoorbeeld wanneer je er bloopers kan bekijken.